INS Manuel Carrasco i Formiguera - Municipi de Barcelona


L'alumnat de l'INS Manuel Carrasco i Formiguera, en col·laboració amb la Biblioteca Vilapicina, va participar en el projecte BiblioLab Ciutat Saludable amb la intenció de fer del seu entorn un lloc més saludable. La ciutat de Barcelona es troba entre les més contaminades d'Europa i l'alumnat de l'institut ha volgut posar el focus en aquesta problemàtica apel·lant a la ciutadania a tenir comportaments responsables. També ha volgut destacar la contaminació acústica i la seva importància per a la salut humana.
Després dels tallers de ciència ciutadana i co-creació, on l'alumnat va tenir l'oportunitat de dissenyar diferents hipòtesis de treball, prendre mesures reals de contaminació i co-crear campanyes de sensibilització, es van organitzar per a crear les següent recursos utilitzant  la il·lustració i lexarxes socials, amb la finalitat de sensibilitzar al públic general de la problemàtica de la contaminació.
A continuació us presentem les creacions de alumnat:
  • Aquest grup ha creat un dibuix/esquema per a visibilitzar la problemàtica de la contaminació acústica en l'entorn escolar. Com podem reduir el soroll i aconseguir uneix entorn més saludable? Per a accedir al dibuix
  • Vols alguns tips per a contribuir menys a la contaminació ambiental? Aquest grup d'estudiants ha preparat un TikTok on et planteja algunes alternatives d'hàbits menys contaminants. Per a accedir al vídeo.
  • Com afecta la pluja a la contaminació? aquesta és una pregunta que van plantejar un grup d'alumnes de l'institut i van respondre a través d'un dibuix explicatiu. Per a accedir al dibuix
  • Has pensat alguna vegada quant has estat exposada o exposat a un contaminant des del dia que vas néixer? Aquestes alumnes han volgut mostrar-nos els nivells de CO als quals han estat exposades durant tota la seva vida. Per a accedr al video.

Comentaris