Biblioteca Marc de Cardona - Municipi de Cardona

L'alumnat de l'Escola Vedruna Cardona i l'INS Sant Ramón de Cardona va participar en el projecte BiblioLab Ciutat Saludable amb la intenció de fer del seu entorn un lloc més saludable. Cardona es troba situada en una zona rural, per la qual cosa la contaminació atmosfèrica per partícules no era una de les principals preocupacions de l'alumnat abans del taller. No obstant això, van sortir alguns esdeveniments com el mercat o activitats com el turisme al castell com a possibles fonts de contaminació. A més, el soroll també va aparèixer com una molèstia i possible font de contaminació per a la seva població.

Després dels tallers de ciència ciutadana i co-creació, on l'alumnat va tenir l'oportunitat de dissenyar diferents hipòtesis de treball, prendre mesures reals de contaminació i co-crear campanyes de sensibilització, es van organitzar per a crear les següent campanyes, utilitzant recursos com les xarxes socials, Whatsapp o Instagram, amb la finalitat de sensibilitzar al públic jove sobre la problemàtica de la contaminació.

A continuació us presentem les creacions d'aquest alumnat tan compromès:

  • Aquest grup ha creat una pàgina web d'Instagram on volen oferir als habitants de Cardona totes les dades sobre contaminació que han obtingut en els tres principals carrers: carrer Majorcarrer Rodes i carrer Sant MiquelPer a accedir al Instagram.
  • Un grup d'amics vol quedar per trobar-se i comprar berenar. Entre tots, discuteixen quin seria el millor lloc tenint en compte factors de contaminació, com els cotxes i les partícules PM10. Vols saber quina és la seva conclusió? Per a accedir al video.
  • Els alumnes han creat un codi QR que un cop escanejat ens dirigeix a una pàgina on s'explica el seu projecte. Han analitzat com viatja la contaminació a Cardona, analitzant el seus nivells al centre de la ciutat i a els aforesPer a accedir al codi QR. 
  • Un grup d'amics busca saber la diferencia de contaminació entre el centre de Cardona (utilitzant com a referencia la Fira) i les afores de la ciutat (utilitzant com a referencia les Hortes). Per fer-ho, analitzen diferents factors de risc en el trajecte entre aquests dos punts. Per a accedir al video.



Comentaris