INS Can Peixauet - Municipi de Santa Coloma de Gramanet

L'alumnat de l'INS Can Peixauet, en col·laboració amb la biblioteca Can Peixauet, va participar en el projecte BiblioLab Ciutat Saludable amb la intenció de fer del seu entorn un lloc més saludable. Els estudiants van identificar diferents fonts de contaminació molt presents a l'entorn de l'institut, com el trànsit, que genera tant particulas i gasos contaminants com a soroll.

Després dels tallers de ciència ciutadana i co-creació, on l'alumnat va tenir l'oportunitat de dissenyar diferents hipòtesis de treball, prendre mesures reals de contaminació i co-crear campanyes de sensibilització, es van organitzar per a crear les següent campanyes, utilitzant recursos com TikTok, whatsapp o pòsters, amb la finalitat de sensibilitzar al públic jove de la problemàtica de la contaminació.

A continuació us presentem les creacions d'aquest alumnat tan compromès: 

  • El objectiu d'aquest grup és obrir els ulls a tots els alumnes per fer veure que tenim un greu problema i que podem solucionar-ho tots junts. Vols seguir les seves propostes?Per a accedir al pòster.
  • Aquest grup d'estudiants descobreix uns cartells al carrer alertant de la contaminació a la ciutat. Això els fa indagar en el problema i adonar-se dels efectes que aquesta té sobre la salut. Amb aquest vídeo volen alertar-nos que la solució és a les nostres mans! Per a accedir al pòster.
  • Els cotxes, les ambulàncies, el timbre, els crits de l'alumnat.. ens adonem de tot el soroll que es genera en l'entorn escolar? Aquest grup d'estudiants vol conscienciar sobre la problemàtica i com el soroll pot arribar a afectar l'aprenentatge en el centre. Existeixen solucions? Entra en el vídeo per a comprovar-lo! Per a accedir al video.
  • Aquestes alumnes han preparat un video curt donant un missatge clar, som la causa i la solució del problema de la contaminacióPer a accedir al TikTok. 

Comentaris